Felöltöztetjük, lefogyasztjuk, átalakítjuk önt,  a lakását, a vendéglőjét. Se szeri, se száma az ilyen tévéműsoroknak, nincs nap, hogy a kábeltévék műsorán ne szerepelne legalább egy ezek közül. Szívesen nézed az ilyen műsorokat?  Ha igen, ez az első lépcső ahhoz, hogy te is hozzáláss a változtatáshoz, hiszen mind azt bizonyítják, hogy igenis, lehetséges kitörni a megszokott középszerűségből, a lefelé vezető spirálból, és a műsorok tanulsága az, hogy ha mások, talán te is képes vagy rá, ha a tévés szereplőkhöz hasonlóan te is kapsz segítséget az újévi fogadalmak valóra váltásához.. Képes vagy, de mire? Min akarsz változtatni a 2017-es évben?

Íme, az élet legfontosabb nyolc területe.

Gyakorlatilag bármilyen vágyat, szükségletet, célt be lehet sorolni ezek egyike alá.

 1. Egészség – fogyás, leszokás a dohányzásról, rászokás a testmozgásra, új táplálkozási szokások
 2. Kapcsolatok – a kapcsolatok javítása, javíthatatlan kapcsolatok lezárása, több idő a családra, barátságok ápolása
 3. Pénzügyek – kimászni az adósságokból, anyagi biztonságot teremteni, befektetni
 4. Karrier – munkahelyet változtatni, munkahelyi előmenetel, vállalkozásba fogni
 5. Spiritualitás – mit gondolsz a világról, az életről
 6. Személyiségfejlődés – tanulás, új képességek kifejlesztése, önnevelés
 7. Életstílus – van-e elég örömforrás az életedben?
 8. Hobbik, szenvedéllyel űzött tevékenységek

Javaslom, szánj rá tizenöt percet, és elemezd életednek ezeket az oldalait. Utána pedig osztályozd mindegyiket, egytől ötig. Egyes: nagyon rossz. Kettes: tűrhető. Hármas: közepes. Négyes: elég jó. Ötös: kiváló.

Ha életed valamennyi aspektusát kiválónak minősítetted, gratulálok, jelenleg valószínűleg nincs szükséged újévi fogadalmakra és célokra. Ha a legtöbb pont átlagos, hármas-négyes, akkor van hová fejlődnöd, jobban mondva, fejlesztened önmagad. Ha az eredmény egyenetlen, vannak kiugróan sikeres, és kiugróan gyenge területek, akkor bizony baj van az egyensúllyal, és át kell gondolni, min lenne érdemes először változtatni. Ha pedig életed valamennyi területét alacsonyra osztályoztad, akkor ne késlekedj, újévi fogadalmak segítségével, vagy anélkül vágj bele az önfejlesztésbe.

2016. december folyamán módszereket mutatok neked, amelyekkel rátalálsz igazi céljaidra, 2017. során pedig a legjellemzőbb fogadalmak sikerre viteléhez nyújtok segítséget.

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.