Ha ahhoz a nyolc százalékhoz akarsz tartozni, aki sikerrel végigviszi az elhatározásait, akkor először is vegyél elő papírokat, vagy egy füzetet, és készítsd el az újévi kívánságlistádat. Külön lapokra írd fel:

Mit szeretnék megszerezni, megvenni 2017-ben?

Például Kocsit venni/szeretnék egy kutyát/előfizetnék a Burdára, stb.

Mit szeretnék csinálni 2017-ben?

Például nyaralni, sportolni, megcsináltatni a fogaimat, svédül tanulni. Leszokni a dohányzásról. Rászokni a rendszeres testmozgásra.

Kivé szeretnék válni?

Például szeretném, ha előléptetnének és csoportvezető lennék, szeretnék türelmesebb lenni, magabiztosabb, szeretnék orvos lenni, szépségkirálynő lenni. Ezt a listát nem látja senki más, csak te, nyugodtan írj le mindent, ami csak eszedbe jut.

Mindegyik lapra írj fel két percen keresztül annyi kívánságot, amennyi csak felmerül. Írj megállás nélkül, ne mérlegeld, mi reális, mi nem. Az majd később jön. Csak írjál, minél többet, folyamatosan. Ha egy gondolat többször is felmerül, írd le többször. Két percig írjál.

A fontossági sorrend buborékmódszerrel

Amikor elkészültél a listákkal, vedd őket sorra, és válaszd ki a három legfontosabbat mindegyik listáról, így végül kilenc kívánságod lesz. Használd a buborékmódszert, a következőképpen: írd fel egy külön lapra és számozd meg a kilenc vágyadat (ne rakd fontossági sorrendbe). Fogd az elsőt, és hasonlítsd össze a másodikkal. Melyik a fontosabb számodra? Ha az első, akkor most a harmadikkal hasonlítsd össze. Melyik a fontosabb? Ha a harmadik, akkor most a harmadikat hasonlítsd össze a negyedikkel. Most azt, amelyik fontosabb, az ötödikkel hasonlítsd össze. Így menj végig a kilenc kívánságon. Amelyik fontosabb volt a többinél, írd fel külön, és húzd ki a listáról. Tedd meg ezt mindegyik kívánsággal, és a végére megkapod a fontossági sorrendet. Ha nem tudod eldönteni, két kívánság közül melyik a fontosabb, akkor arra gondolj, hogy később változtathatsz a sorrenden, most válaszd azt, amelyik ebben a pillanatban kívánatosabb.

Most már megvan a kívánságlistád, ennek alapján már meg tudod tervezni a 2017-es célkitűzéseidet. Legközelebb megmutatom, hogyan derítsd ki, valójában mi a vágyad vágya. Amit valójában kívánunk, sokszor nem az, aminek első pillantásra látszik.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.