Igen, vannak problémák, amelyekre szükségünk van! Elterelik a figyelmet más súlyosabb, rejtett fenyegetésekről. Valahogy úgy működnek, mint amikor a doktor bácsi az injekció beadása előtt könnyedén meglegyinti a gyerek popsiját, és rögtön ezután szúr. Ilyenkor az idegpályákat lefoglalja a pacsira való reagálás, és legátlódik a fájdalominger.

Nagy katasztrófák idején gyakran tudósít a média olyanokról, akik nem az életüket féltik, hanem a tyúkjaikat. Amíg ezzel vannak elfoglalva, addig sem az életükért rettegnek.

Arthritises betegemnél, akihez házhoz mentem, mert alig bírt mozdulni, az EFT-vel hamar rábukkantunk a betegség okára: gyermek- és felnőttkori családi és munkahelyi abúzus. Az apja hidegvérrel kínozta, az elvált férje verte, és – talán nem meglepő – egy hisztériás, ordítozó főnök keze alatt dolgozott.

Az állapota gyorsan javult. Elő volt jegyezve műtétre, és reméltem, hogy megússza, ezzel időt, szenvedést és pénzt takarít meg, hiszen a pszichoterápia nagyságrenddel olcsóbb, mint egy műtét (az egészségügy itt fizetős).

Csalatkoznom kellett. A hölgy a hónapokkal később esedékes műtétet választotta!

A műtét veszélyeit és a vele járó szenvedést a jövőbe diszkontálta. Viszont a várakozás hónapjai alatt nem kellett bemennie a munkahelyére, és ez mindennél többet jelentett a számára. A felmondást, és új munkahely keresését el sem tudta képzelni. Ötven feletti nőnek csakugyan nem könnyű állást találni. Azért ennél talán fontosabb, hogy egész életében a saját semmirekellőségét szuggerálták neki, így az önértékelése a padlón volt. Testileg-lelkileg mozgásképtelenné vált.

Inkább megműttette magát, mintsem hogy folytatta volna a pszichoterápiát, mivel így hónapokig távolmaradhatott a munkahelyéről. Betegségelőny a neve ennek a jelenségnek.

Amikor egy testi problémáról panaszkodsz, tedd fel magadnak a kérdést: mi a jó oldala annak, ha ez az állapot fennmarad? Továbbá: mi a hátránya annak, ha a probléma megszűnik?

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.