Jakab Gyöngyi coach és tréner Magyarországon sikerrel szervezett tréningeket életüket újragondoló nők számára. Miután Angliába költözött, ott is megpróbálkozott ezzel, sikerrel. Lássuk, hogyan sikerült az idegen közeget magához hajlítani.

Még csak néhány hónapja éltem távol az otthonomtól, amikor azt vettem észre, hogy hiába a virtuális háló, a napi kapcsolat azzal négy emberrel, akikkel éltem, egyre inkább fojtogat valami.

Egy tanárnak, trénernek, nagy családi és baráti társasággal megáldott nőnek, alapvető eszköze a kommunikáció, s az nem a felületes, „milyen az időjárás vagy hol shoppingoltál ma?”, témakörre korlátozódik.

Hatalmas izgatottság fogott el, amikor lakótársam átdobott egy linket, ahol is csatlakozhatnék egy csoporthoz,  a magyar Anyák éppen vacsora-találkozót szerveztek. Regisztráltam, s máris a bőröndömben jártak a gondolataim, mit tudnék fölvenni… Kisgyermekes anyának sem számítok már, az én harmincéveseimmel, s a négy unokámmal, de mit számít, ők is nők. Gondoltam, de nem épp találóan.

Írtam egy rövid bemutatkozót, felvillantottam, hogy mini tréningeket is tartok egy önismereti társasjátékkal, hátha erre kapnak a nők…

Haraptak is, estére már el csattant első pofon, hogy én csak ne zavarjak be, ők egy megszokott társaság, trécselni mennek és különben sem akarnak semmit megvenni…Dobtam a hátast. Én nem vagyok eladó, mit gondolnak „ezek”?

Ennek a körnek tagja vagyok azóta is, persze nem kis idő és energia befektetéssel, és nem is abban a formában. Nem vacsorázni járok velük, hanem éppen ellenkezőleg, ők jönnek hozzám.

Nőtudat kör

S hogy miért?

Mert nekem szükségem volt a magyar szóra, az ismerkedésre, és persze a szőnyeg alá sem rejthetem, hogy tréner vagyok. S ha már annyi emberen láttam az elégedettség és boldogság pillanatait, kezdve a főiskolán át, az otthoni Nőtudat körig, akkor nem gondolnám, hogy rosszat okozok az általam szervezett női körök tagjainak sem.

Így indult.

Szépen kialakított, szerényen berendezett albérletünk nagy nappalijára nem volt ugyan szükségünk kettőnknek, a párommal, de már akkor tudtam, hogy kiváló lesz ez nekem a női köröknek. Csoport persze még sehol. De emberek, nők vannak, és tudtam, hogy ha jól titkolják is, nekik is szükségük lehet a jó szóra, a mindennapokból való kiszakadásra, a pozitív visszajelzésekre, a személyességre, a játékra.

Vizualizáltam. Piacon szereztem egy óriási nagy, aranyfestésű képkeretet, magazinokból kivágtam női egyéniségeket, ezeket belekomponáltam, s kész is volt a remekmű. Interneten kerestem egy kis logónak való női szimbólum fotót, ezt kinyomtattam, s az ajtónk elé akasztottam, jelezve, itt kérem a Nőtudat.

Beszereztem néhány összecsukható széket, de lehet az elején még csak kölcsönkértem, fogalmam sem volt, hányan jönnek el, bár hirdettem az Anyák falán. Nőkről van szó: bögre, pohár, kv, tea, kis rágcsa és illat, aláfestő zene is előkészítve. Már csak az önismereti feladatokhoz szükséges eszközökre volt szükség, írószer, papírlap, név kitűző helyett post-it, és később flip-chart, homokóra, kártyák, ami még eszembe jutott, s a gyakorlat is hozta.

6-7 emberrel indultunk, mára majd huszan vagyunk, a rendszeres Nőtudat körökben. Eddig nálam, de most már mások is felajánlották a lakásaikat. A feladatokról, vagyis magáról a programról eddig én gondoskodtam örömmel és nagy odaadással. Szuper jó érzés a készülődés, a várakozás, mégis az, hogy MÁS is van, mint a munka, hogy van összetartás, van értékes gondolat, amit továbbviszünk, amitől fejlődik a személyiségünk, az mindent visz.

Egy-egy ilyen Nőtudat kör után, nem lépkedem a járdán, hanem szárnyalok, és bízom abban, hogy velünk együtt reptetjük a családainkat is, mert egy mosolygós, kiszellőztetett, pozitív érzelmekkel teli anyuka érkezik haza a kis családjába.

És ha az anyák jól vannak, akkor mindenki jól van! – fogalmazta meg az egyik, kedves és lelkes Anyuka.

Kívánom, hogy Te is, aki olvasol kedves, tudatos nő, gondolkodj el azon, szeretnél-e egy ilyen helyre menni, valahova tartozni, és ha igen, szervezd meg, tegyél érte, a Te érdeklődési körödnek megfelelően. Tanuljunk meg viszketni ott, ahol vakaródzni is tudunk. Így nem fojtogatnak a hiányok, a  vágyaink, és talán boldogabbak a mindennapjaink. Ezért megéri!

Ha valami akadályod van, bátran kérdezhetsz is.

Téged is szeretettel látunk a Nőtudat körben, még virtuálisan is!

Jakab Gyöngyi

Nőismereti tréner, tehetség coach

Gyöngyi weboldala: Nőtudat . Ha fel akarod venni vele a kapcsolatot, telefonszáma: 0797 567 4399

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Posted in EFT

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.