Újévi fogadalmakNem korai még az újévi fogadalmak felvetése? Hiszen még a karácsony is előttünk van, Advent idején az ajándékvásárlás, az ünnepi menü, a dekoráció megtervezése foglalja le a figyelmünket.

Újévi fogadalmak?

Ha úgy érzed, hogy nincs minden rendben, és változtatásra van szükséged, akkor éppen most van itt az ideje, hogy átgondold, min is akarsz változtatni, miért, és hogyan. Így a pezsgős újévi fogadalmak nem felejtődnek el másnapra. Felmérések szerint a szilveszteri fogadkozásokból az esetek nyolcvan százalékában nem lesz semmi, és ez szomorú, mert az emiatt érzett lelkifurdalás tovább rontja a helyzetet.

Hányan nógatnak, hogy változz: fogyj le, szokj le, szokd meg, csináld, ne csináld ezt, vagy azt. Tudjuk, hogy igazuk van, mégis, inkább megmakacsoljuk magunkat, és azért sem változtatunk. Hiszen milyen bántó, hogy nem fogadnak el, nem szeretnek úgy, ahogy vagyunk. „A te érdekedben” – mondják, de mi érezzük, hogy nem vagyunk nekik elég jók. Ez fájdalmas, és lehangoló, ráadásul ellenérdekeltek leszünk a változásban. „Szeress engem olyannak, amilyen vagyok. Bizonyítsd be, hogy akkor is szeretsz, ha kövér vagyok/dohányzom/elkések”, és a többi. Hogyan cselezzük ki a bennünk lakó, sértődött kisgyereket? Nem kell őt kicselezni, hanem segíteni kell neki, hogy felnőjön.

Beteljesített fogadalmak!

Ha abba a húsz százalékba akarsz tartozni, amelynek a tagjai 2017 végén elégedetten nyugtázzák a sikereiket, akkor mindenekelőtt kezdj el önmagaddal beszélgetni. Az önismeret munkája először akár ijesztő is lehet, de hamar ráérzel, hogy milyen érdekes is vagy. Érdemes megismerkedned önmagaddal.

A változtatáshoz először is tudatosítanod kell, hogy mire vágysz, és mire van szükséged. A kettő egyáltalán nem azonos, sőt, olykor látszólag ellentmond egymásnak. Sokszor a céljaink, vágyaink a felszínen egészen mások, mintha leásunk a gyökerekig, és feltárjuk, hogy valójában mire is irányulnak. Ha már tisztán látod, hogy mit akarsz elérni, utána jöhet az újévi fogadalmak, a célok megtervezése. Ugyanazt a célt többféle úton is el lehet érni. Melyik a neked való?

A következő két hétben, mielőtt véget érne az év, segíteni fogok neked az újévi fogadalmaid, céljaid tisztázásában. Utána pedig eszközöket mutatok, amelyekkel az önismeret fejleszthető, így könnyebben és biztosabban elérheted a céljaidat.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.